Google Analytics Search

This topic contains 4 replies, has 2 voices, and was last updated by CrushReviews CrushReviews 5 years, 9 months ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #9916
    CrushReviews
    CrushReviews
    Participant

    Hi,

    I recently messaged you about Google Analytics not showing the search data. You instructed me to use “ajax_search” as the Query Parameter, and it now works perfect. I have another site that I use the Lite version of your plugin on and updated it to the same, but so far no results. Is there something different I need to do on the Lite version or the plugin? I am using Universal Analytics and I do have “Enable search Google Analytics integration” turned on.

    Thanks,
    James

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #9925
    Ernest Marcinko
    Ernest Marcinko
    Keymaster

    Hi James,

    The default configuration should work for the lite version as well. I’m guessing there might be javascript related issue or something similar there. The screenshot looks fine to me.

    Also, make sure the Google analytics pageview string for the lite version is:

    ?ajax_search={asl_term}

    Screenshot: https://i.imgur.com/P94xjCb.png

    Note that there is one character difference in that string from the Pro version. (the string is asl_term in the lite version instead of asp_term)

    If that sits as well, there might be a different problem. If you can, please link the page here and I will take a look.

    Best,
    Ernest Marcinko

    If you like my products, don't forget to rate them on codecanyon :)


    #10155
    CrushReviews
    CrushReviews
    Participant

    Sorry for the delay. Here is the site in question: http://beatthecpa.com/

    #10164
    Ernest Marcinko
    Ernest Marcinko
    Keymaster

    Hi!

    I’ve checked the configuration, the page source and the console, but I could not find any errors.

    Then I remembered I had a tag assistant extension available by google, which tells you if there are issues with the analytics tracking code. When I run the extension on your page, I see this error: https://i.imgur.com/fE89lNc.png

    Missing analytics.js script

    Which is weird, because I can see the analytics integration code, although it looks a bit different from the recommended one here: https://goo.gl/Nl5HK

    My guess is that during the page load something either unloads/changes this script. I honestly don’t know.

    Best,
    Ernest Marcinko

    If you like my products, don't forget to rate them on codecanyon :)


    #10177
    CrushReviews
    CrushReviews
    Participant

    Oddly enough I came back from the weekend and it appears to be working now. Thank you for your help!

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.